Webbutbildning

Skotta säkerts webbutbildning består av en kurs och ett licensprov. Genom att gå webbutbildningen blir kursdeltagaren licensierad takskottare.

Under Kurser & Aktiviteter på Plåt & Ventföretagens hemsida beställer du webbutbildningen. Du anger där e-postadressen till kursdeltagaren och när beställningen är lagd får deltagaren ett mejl med en personlig länk till kursen. Deltagaren har tillgång till kursen i 30 dagar.

För att bli godkänd får deltagaren ha max två fel på provet. Vid godkänt prov mottar kursdeltagaren ett licenskort med posten.

Pris
För medlemmar i Plåt & Ventföretagen kostar webbutbildningen 1 000 kr exkl. moms/deltagare. Icke medlemmar betalar 2 000 kr exkl. moms/deltagare.

I priset ingår en kurs, ett kunskapsprov och en Skotta säkert-licens.

Obs! Skotta säkert är en utbildning för att minska skador på tak och egendom. För kurser i taksäkerhet eller arbete på väg (som behövs vid avspärrning av väg/trottoar), hänvisar vi till andra kurser. 

Vanliga frågor

Hur lång tid tar utbildningen att genomföra?
Utbildningen tar omkring 1-1,5 timme att genomföra. Kurstiden beror på hur snabbt du läser texterna.

Hur går utbildningen till?
Utbildningen består av en kursdel och ett kunskapsprov. När du har genomfört provet med godkänt resultat är du licensierad takskottare.

Hur länge gäller licensen?
Från november 2022 har vi tagit bort kravet på att licensen ska förnyas efter fem år. Beslutet togs den 25 oktober av Plåt & Ventföretagens förbundsstyrelse.

Vilka språk finns utbildningen på?
Utbildningen finns endast på svenska.

Var beställer jag utbildningen? 
Du beställer utbildningen på Plåt & Ventföretagens hemsida här.

När får jag tillgång till utbildningen efter att jag har beställt den?
När beställningen är lagd skickas automatiskt ett mejl med en personlig länk till kursdeltagaren.

Kan jag få ett kursintyg som visar att jag är licensierad takskottare efter att jag genomfört provet?
Ja, när du har genomfört provet så kan du ladda ned ett kursintyg som visar att du är licensierad takskottare fram till att du får ditt licenskort.

Vi rekommenderar att du sparar kursintyget även efter att du har fått licenskortet eftersom det är ett bevis på att du har gått utbildningen om du exempelvis tappar bort ditt licenskort.

Var beställer jag Skotta säkert-västar?
Västar och dekaler beställer du i Plåt & Ventföretagens webbshop här

Gå Skotta säkerts webbutbildning

Läs personuppgiftspolicy för Skotta säkert

Seriösa företag har Skotta säkert-licens